29 Ocak 2011 Cumartesi

Her kadın ayrı bir dünyadır. Yaşayıp görmek gerekir.

Hatun dediğin...

İlginçtir gerçekten. Bir günü bir gününe uymaz. Bir konuyu sonuna kadar savunabilir; inanıyorsa eğer. Ama değişime de inanır. Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğuna... Savunduklarının arkasındadır sonuna kadar. Oysa kimi zaman, gerçekten dinlediğinde “ötekiler”i, “ötekileştirdikleri”ni, inanırsa onlara, yeni bir fikri benimsemekten korkmaz, çekinmez. Açık görüşlüdür. Herkesi dinleyip anlamaya çalışır. Bu yüzdendir en olmayacak yerlerde en kolay muhabbetlere girebilmesi; bankamatik kuyruğunda, markette kasa sırasında başka bir kadınla anında samimi olabilmesi.


İçtendir. Abartı olsa da yapmacıklık yoktur hareketlerinde. Duygularına yenik düştüğü görülmüştür kimi zaman. Serserilere bayılır, onlara aşık olur. Onlar için ağlarken omuzlarına baş koydukları yakın erkek arkadaşlarının kendisini sevdiğini anlamaz. Kondurmaz. Çalışkandır. Gözünü bir yere dikti mi önünde engel tanımaz. Dosttur. Ağzı sıkıdır. Kendinizi en kötü hissettiğiniz zamanlarda yanınızdadır.

Kabiliyetlidir. Dakikada yüzlerce kelime söyleyebildiği, onlarca sms atabildiği görülmüştür. Aynı anda birden fazla işi yapabilir. Kavgacıdır. Hır çıkarmaktan korkmaz. Harbidir. Dobradır. Sevgisi çok yücedir, nefreti derin. “En”ler onun içindir; bilir. Kendi ayakları üstündedir. Kendi arkasını kendi kollar. Yeri geldiğinde erkek gibidir. Arkadaştır, eştir, annedir... Türlü rolleri vardır. Hepsini iyi yapmak için didinir. Kadının da erkeğin yanında yer alması gerektiğini bilir. Bunun neden tartışıldığını bile anlamaz. Doğurgandır. Dünyanın en büyük mucizesi onun içinde büyür.

Her kadın ayrı bir dünyadır. Yaşayıp görmek gerekir.

1 yorum:

  1. kadını güzel özetlemişsin peki bi de bizim sizi nasıl anlayacağımız hakkında bir şeyler yazsan :D

    YanıtlaSil